Dwa dni temu na oficjalnej stronie Combat Arms EU ukazało się ostrzeżenia dla osób pobierających tzw "public haxy". Nie jest to ostrzeżenie przed banem ze strony Nexona, ale nieco poważniejszych skutkach.
Poniżej przedstawiam treść ostrzeżenia:
Chcielibyśmy, poważnie ostrzec wszystkich graczy, którzy pobrali cheaty i tych, którzy
mają to zamiar zrobić, aby brać pod uwagę, że może to stać się bardzo niebezpieczne dla komputera. Powodem są ataki hakerów, którzy stworzyli cheaty po to, aby za ich pomocą wgrać oprogramowanie ułatwiające im dostęp do waszych komputerów.
Niektóre darmowe cheaty celowo stworzone przez hakerów, umożliwiając im pełny dostęp do twojego komputera, gdy tylko aktywujesz cheaty. Hakerzy mogą pobrać lub przesłać coś chcą, mogą dokonać awarii komputera poprzez wszczepienie błędów lub wirusów itd.
Dlatego niniejszym zdecydowanie radzimy zaprzestania wdrażania i stosowania narzędzi hakerskich
dla własnego dobra ze względu na poważne i znaczne szkody mogą one powodować.
Zapowiedź ta jest oparta na faktach, które udało nam się ujawnić poprzez wewnętrzne dochodzenie. Tak więc, proszę zauważyć, że potencjalne szkody, mogą być niewyobrażalne.
Ponadto okazało się, że wielu graczy, którzy wykorzystują darmowe cheaty są to ci, którzy są motywowane tym, że przystosowały się do nazywania ich "cheaterami" i cieszą się gdy mogą denerwować innych graczy.
Więc jeśli spotkasz cheatera w grze, nie mów nic i po prostu wyjdź z gry.
Nick: _brajan_
LVL: (40)MAJOR IV
Klan: Dattebayo Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 30 Sie 2009 Posty: 265 Status:
Wysłany: |21 Sty 2010|, 2010 13:03
rBk^_^ napisał/a:
Cytat:
Więc jeśli spotkasz cheatera w grze, nie mów nic i po prostu wyjdź z gry.
Dlaczego tak?
Żeby nie dawać im fragów?
Jeśli są kumaci ludzie w roomie, a nooba nie daje się kicknąć to najlepiej wyjść. Jak nie będzie miał kogo zabijać to sam zaraz wyjdzie, a ty sobie ratia nie psujesz, nie wkurzasz się. Słuszna uwaga moim zdaniem ;-)
Nick: ______Walker
LVL: (56)GENERAL OF THE ARMY
Klan: 33obroty Pomógł: 5 razy Wiek: 21 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 770 Status: Skąd: Krosno Odrzańskie
Wysłany: |21 Sty 2010|, 2010 13:51
hehe co niektorzy co uzywaja hacki to nawet nie sa swiadomi co moze spotkac ich kompa mam nadzieje ze dzieki temu "orędziu" czy tez bajki mniej cheaterow bedzie
Wysłany: |21 Sty 2010|, 2010 18:43
Ekspertyza NEXON w tej materii ma wg mnie przesłanki jedynie psychologiczne. Wątpię by byli w stanie zdekompilować owe "twory" i jednoznacznie określić ich uboczne działania, gdyż nawet profesjonalnie zajmujące się tym tematem firmy często nie wychodzą poza: przypuszczamy, być może, wydaje się, itp. Tylko sam autor wie co zostało zawarte w takiej niespodziance. Pamiętać jednak należy, że ktoś piszący takie ustrojstwa robi to raczej z pobudek egoistycznych a to już samo w sobie powinno wzbudzać nieufność.
niech im sie te kompy palą, psują się, niech im hasła kradną itd. Dla nas to tylko lepiej, i sie dziwie nexonowi ze ich ostrzega jeśli to prawda, też zanim ta notka wyszła słyszałem o tym ze w jakiś hackach jest keyloger i już tutaj gdzieś o tym pisałem, fajnei było by jak by tak hackom się od hackow kompy palily, jakaś satysfakcja dla nas byłaby za te wszystkie wyrządone nam i CA krzywdy
Klan: Team Grom Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 15 Lut 2009 Posty: 376 Status: Skąd: ze wsi
Wysłany: |23 Sty 2010|, 2010 13:19
Widać, że sobie nie radzą zbyt dobrze skoro piszą takie rzeczy Każdy "normalny" użytkownik nie ściągnie tego chłamu, bo wiadomo czym to może się skończyć i nikt nie musi jego o tym informować
Żeby nie dawać im fragów?
Jeśli są kumaci ludzie w roomie, a nooba nie daje się kicknąć to najlepiej wyjść. Jak nie będzie miał kogo zabijać to sam zaraz wyjdzie, a ty sobie ratia nie psujesz, nie wkurzasz się. Słuszna uwaga moim zdaniem ;-)
co do ratia to mi to tam lotto,ale wkurrrrrr sie jak ktos haxuje i wychodzez serva
PS.przyjmij zaproszenie na CA
Slaba psycholoiczna zagrywka. Lepiej zeby ktos zrobil cheaty ktore naprawde moge wyrzadzic powazne szkody i najpierw je rozpromowal a potem uzyl do oczyszczenia gry. Niestety nieczyste zagrywki moga stosowac tylko "ci zli" a nexon nie moze. Choc kto wie moze znajdzie sie jakis haxor palladyn ktory uratuje nam CA
zamiast gadać głupoty daliby patcha, zaraz luty a patcha nie widać. ja mam w ***** to, nie bede wyłaził z rooma bo jakiś ***** jest, szkoda czasu i expa na wychodzenie z gry.
Są granice dobrego smaku. Booski
Ostatnio zmieniony przez Booski |25 Sty 2010|, 2010 14:43, w całości zmieniany 1 raz
kolos91, spokojnie to tylko gra. Nie ma sensu się tutaj wyżywać, bo i tak nikt Ci nie powie kiedy będzie patch. Zacznij spamować na forum NEXON'a - na pewno do Ciebie napiszą, tyle że nie wiem czy będzie to związane z informacją o patch'u.
Nie no on chyba nie "lata"
Na tej mapie jest możliwość chodzenia po tych belkach, bo sam po nich chodziłem
No chyba że to była inna mapa, nie pamiętam dokładnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum