ESL Combat Arms

Jak używac program MOSS

Jak używac program MOSS

Postprzez Szwederko » 3 gru 2012, o 18:20

Witam. Wielu Was pyta co to jest MOSS i jak go używac. Szczerze mówiąc nigdy go nie używałem, po prostu nie był mi potrzebny. Lecz po wielu Waszych pytania opisze Wam jak go użytkowac.

Oczywiscie zaczynamy od jego sciągniecia np. stąd >>> TUTAJ<<<

Rozpakowujemy plik. Nie instalujemy go. Jest gotowy do użycia. Najlepiej wrzucic go na pulpit, aby go później nie szukac.

Po właczeniu, program powinien wygladac mniej wiecej tak :
Obrazek

Nastepnie przechodzimy do zakładki File>Parameters i ustawiamy jak na obrazku ( nie wiem czy najlepiej, lecz mi działa bez zarzutów):
Obrazek

I to wszystkie opcje, które trzeba ustawic. Mozemy zaczynac używac program poprzez właczenie przez folder "Capture", a następnie wciskamy "START". Gdy program dobrze nam działa powinno wygladac tak:
Obrazek

W tym momencie losowo w czasie robi nam screeny. Gdy chcemy zakończyc wciskamy "STOP". Po tym powinno tak wygladac:
Obrazek

Pod tym adresem powinnien znajdac sie na naszym komputerze plik z screenami. Bedziemy je wysyłac w później wyznaczonym miejscu na Forum.



Jak widzicie nie jest to skomplikowany program. Bedziemy wymagac tego programu przy naszym turnieju bez wyjątków. Mamy dużo czasu do rozpoczecia turnieju. Wiec prosze przetestowac ten program. Jeśli cos Wam nie działa pisac w tym temacie. Dobrze go opisujac razem go rozwiażemy.


Add by CAT |

Konfiguracja Combat Arms ---> klikamy na kropkę w lewym dolnym rogu ---> Option ---> Graphisc ---> ustawiamy na low/med/high i WYŁĄCZAMY Anti-Aliasing (0X)


Małe sprostowanie do tych co nie działa na win 7.

Link do sciagniecia: http://www.k-othic.fr/downloads/moss100.zip

Instrukcja:
- Combat Arms - Zgodność Windows Xp Service Pack 3 i Uruchomiamy jako Administrator
- MOSS - Zgodność Windows Xp Service Pack 3 i Uruchomiamy jako Administrator
- W MOSS'sie w Parameters: Combat Arms i Capture frequency dajemy na 2.
- Gdy mamy windows Vista ustawiamy zgodność Windows 2000!


Przed turniejem prosze dokładnie sprawdzic program czy działa. Nie bedziemy przyjmowac argumentów, że nie funkcjonuje poprawnie. Jeśłi macie problemy piszcie tutaj.

Pomoc lolek
Avatar użytkownika
Szwederko
Administrator
Administrator
 
Posty: 819
Dołączył(a): 1 cze 2012, o 16:48
Lokalizacja: Bydgoszcz
Klan: Eternal~March
Nick w Grze: Szweder
Level w Grze: GEN

Reklama

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez gujanczyk » 3 gru 2012, o 18:46

Nie wiem co jest gdy wciskam przycisk "start" nadal jest ten sam komunikat jak w drugim screenie (te paremeters oczywiście ustawiłem) wyłączenie avasta nic nie daje. Dodam że mam viste i włączałem ten program na administratorze.
Avatar użytkownika
gujanczyk
Dociekliwy
Dociekliwy
 
Posty: 132
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 12:04
Nick w Grze: gujanczyk
Level w Grze: LTC 3

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez Sadziu » 3 gru 2012, o 20:06

racja po wciśnięciu start nic sie nie zmienia
Sadziu
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 75
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 11:57
Nick w Grze: uJeable
Level w Grze: COL 5

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez eRm1337 » 3 gru 2012, o 20:27

Mi wszystko dziala dam jutro znac czy ze zaznaczonym Generic Game robi wogole ss w CA. Bo nie jestem pewien a dzis nie za bardzo czas mam zeby to sprawdzic dam znac jutro. :)
eRm1337
Plotkarz
Plotkarz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 18 wrz 2012, o 15:48
Nick w Grze: ERM_
Level w Grze: CSM 5

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez CAT » 3 gru 2012, o 20:46

dodam że należy wyłączyć Antialising i ustawić jakość grafiki na low/med/high
Administrator


Avatar użytkownika
CAT
Administrator
Administrator
 
Posty: 1678
Dołączył(a): 1 cze 2012, o 09:58
Lokalizacja: Rzeszów
Klan: szukam
Nick w Grze: SPEC_KILLER
Level w Grze: LTC 2

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez Szwederko » 3 gru 2012, o 21:05

Ja mam xp i wszystko działa elegancko ( na Generic game). Dzisiaj jeszcze sprawdze na wn 7 na lapku i napisze, czy działa.

EDIT. Sprawdziłem na wind 7. Troszke dłuzej sie laduje, ale działa.
Avatar użytkownika
Szwederko
Administrator
Administrator
 
Posty: 819
Dołączył(a): 1 cze 2012, o 16:48
Lokalizacja: Bydgoszcz
Klan: Eternal~March
Nick w Grze: Szweder
Level w Grze: GEN

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez eRm1337 » 4 gru 2012, o 17:43

A wiec mi na xp wszystko dziala robi ss poprawnie. A co do Waszych problemow odpalajcie pierwszego MOSSa nie combata moze to pomoze choc watpie musialbym popsprawdzac ale nie mam ostatnio czasu. :/ Jak macie win 7 to moze poprostu po klikniecie Capture Start trzeba dluzej poczekac oczywiscie po odpaleniu jako administrator.

EDIT: Do MOSSa dodano rowniez Combat Arms wiec w Parametrs zaznaczcie sobie to :)
eRm1337
Plotkarz
Plotkarz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 18 wrz 2012, o 15:48
Nick w Grze: ERM_
Level w Grze: CSM 5

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez Sadziu » 11 gru 2012, o 14:24

tylko mi nie działa ?

Odpalam jako administrator -> ustawiam opcje jak na ss -> biorę Capture / Start -> chwilę czekam po czym moss sie kraszuje
Sadziu
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 75
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 11:57
Nick w Grze: uJeable
Level w Grze: COL 5

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez eRm1337 » 13 gru 2012, o 11:57

Sproboj zaznaczyc w opcjach jednak Generic game bo sprawdzajac na win 7 mam ten sam problem po wlaczeniu ca kraszuje mi mossa. Ale na win xp wszystko dzialalo sprawnie dzis dostaje kompa z naprawy wiec dam znac czy dziala. Ostatnio byl patch MOSSa moze dlatego sa takie problemy.
eRm1337
Plotkarz
Plotkarz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 18 wrz 2012, o 15:48
Nick w Grze: ERM_
Level w Grze: CSM 5

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez lolek » 13 gru 2012, o 22:28

Testowane na Windows 7 32 bit.

INFO:
Kod: Zaznacz cały
http://www.esl.eu/eu/combatarms/news/209985/


Download: (jest to link ze strony ESL, można go znaleźć w poprzednim linku na stronie)
Kod: Zaznacz cały
http://www.k-othic.fr/downloads/moss100.zip



Instrukcja:
- Combat Arms - Zgodność Windows Xp Service Pack 3 i Uruchomiamy jako Administrator
- MOSS - Zgodność Windows Xp Service Pack 3 i Uruchomiamy jako Administrator
- W MOSS'sie w Parameters: Combat Arms i Capture frequency dajemy na 2.
- Gdy mamy windows Vista ustawiamy zgodność Windows 2000!

Paczka z testu MOSS'a:

Download:
Kod: Zaznacz cały
http://www.mediafire.com/?6mn29is136id96v

Skan:
Kod: Zaznacz cały
http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/69854ab8e74aa69f8f3129c4df8d60d1b59fdb5f
Ostatnio edytowano 14 gru 2012, o 13:58 przez lolek, łącznie edytowano 2 razy
lolek
Przeciętniak
Przeciętniak
 
Posty: 33
Dołączył(a): 31 sie 2012, o 02:14
Nick w Grze: ___PROSIK___/EnLocK
Level w Grze: CSM 2

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez gujanczyk » 13 gru 2012, o 22:45

A mi nadal nie działa na viscie :lol: :lol:
Avatar użytkownika
gujanczyk
Dociekliwy
Dociekliwy
 
Posty: 132
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 12:04
Nick w Grze: gujanczyk
Level w Grze: LTC 3

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez lolek » 13 gru 2012, o 22:46

Jak masz viste to spróbuj zgodność windows 2000,
jak nie pójdzie spróbuj inne warianty.
lolek
Przeciętniak
Przeciętniak
 
Posty: 33
Dołączył(a): 31 sie 2012, o 02:14
Nick w Grze: ___PROSIK___/EnLocK
Level w Grze: CSM 2

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez gujanczyk » 13 gru 2012, o 23:05

Działa :)
Avatar użytkownika
gujanczyk
Dociekliwy
Dociekliwy
 
Posty: 132
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 12:04
Nick w Grze: gujanczyk
Level w Grze: LTC 3

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez lolek » 13 gru 2012, o 23:14

gujanczyk napisał(a):Działa :)



Napisz którą dałeś zgodność żeby inni userzy wiedzieli ^^

/edit
Szwederko dobrze by było gdybyś zaktualizował post moimi informacjami.
I zmienił link downloadu bo to co dałeś to jakaś stara ruska wersja mossa.
lolek
Przeciętniak
Przeciętniak
 
Posty: 33
Dołączył(a): 31 sie 2012, o 02:14
Nick w Grze: ___PROSIK___/EnLocK
Level w Grze: CSM 2

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez gujanczyk » 14 gru 2012, o 13:48

Windows 2000 dałem i zadziałało
Avatar użytkownika
gujanczyk
Dociekliwy
Dociekliwy
 
Posty: 132
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 12:04
Nick w Grze: gujanczyk
Level w Grze: LTC 3

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez Sadziu » 15 gru 2012, o 19:35

"Generic Game Capture is runing.." w tym momecie juz zaczyna robic foty rozumiem? Można zostawić go i niech działa tak?


dobra działa trochę zamuł ma ten program ale działa
Ostatnio edytowano 15 gru 2012, o 20:20 przez Sadziu, łącznie edytowano 1 raz
Sadziu
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 75
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 11:57
Nick w Grze: uJeable
Level w Grze: COL 5

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez sebas3009 » 15 gru 2012, o 19:57

No to u mnie na win 7 nie moge włączyć mossa , bo nie mam programu do owarcia.
Permy: G36E, Gewehr 43, Ak74m, Ak47, Famas, SG550 HS LE, FR F2, L96A1, Msg 90 SH LE, Dual Skorpions, CZ Scorpion Evo 3 A1, Remington 11-87p, Mzp-1, K5SD, G18 Cobra, USP Tactical Se, TT Pistol, Cyclops Bandana, Patriot Skull Mask:GBR, Flecktarn Camo
sebas3009
VIP
VIP
 
Posty: 1123
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 22:44
Klan: Liga Cienia
Nick w Grze: sebas3009
Level w Grze: COL 1

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez lolek » 15 gru 2012, o 20:01

sebas3009 napisał(a):No to u mnie na win 7 nie moge włączyć mossa , bo nie mam programu do owarcia.



zmień/dopisz rozszerzenie .exe
albo pobierz od nowa stąd:

Kod: Zaznacz cały
    http://www.k-othic.fr/downloads/moss100.zip
lolek
Przeciętniak
Przeciętniak
 
Posty: 33
Dołączył(a): 31 sie 2012, o 02:14
Nick w Grze: ___PROSIK___/EnLocK
Level w Grze: CSM 2

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez sebas3009 » 15 gru 2012, o 20:29

Dzięki Lolek. Wszystko już działa ;)
Permy: G36E, Gewehr 43, Ak74m, Ak47, Famas, SG550 HS LE, FR F2, L96A1, Msg 90 SH LE, Dual Skorpions, CZ Scorpion Evo 3 A1, Remington 11-87p, Mzp-1, K5SD, G18 Cobra, USP Tactical Se, TT Pistol, Cyclops Bandana, Patriot Skull Mask:GBR, Flecktarn Camo
sebas3009
VIP
VIP
 
Posty: 1123
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 22:44
Klan: Liga Cienia
Nick w Grze: sebas3009
Level w Grze: COL 1

Re: Jak używac program MOSS

Postprzez Szwederko » 15 gru 2012, o 20:31

Generic Game Capture is runing.." w tym momecie juz zaczyna robic foty rozumiem? Można zostawić go i niech działa tak?


Tak. Jeśli pojawi nam sie komunikat: "Generic Game Capture i runing..." to znaczy, że program robi nam juz ss. Gdy kończymy mecz wystarczy wejsc w opcje i wyłaczyc działanie programu, wciskajac "STOP".

/edit
Szwederko dobrze by było gdybyś zaktualizował post moimi informacjami.
I zmienił link downloadu bo to co dałeś to jakaś stara ruska wersja mossa.


Juz uzupełniłem informacje.


Jeśli komus nie działa opisac dokładnie problem.
Avatar użytkownika
Szwederko
Administrator
Administrator
 
Posty: 819
Dołączył(a): 1 cze 2012, o 16:48
Lokalizacja: Bydgoszcz
Klan: Eternal~March
Nick w Grze: Szweder
Level w Grze: GEN


Powrót do Zima Cup 2013

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Webdesign www, książki księgarnia internetowa podręczniki